top of page
Olle Carlsson - Föreläsare
       Personliga, sociala och existentiella frågor för vår tid.
 FÖRELÄSARE 

Präst, föreläsare, författare och social entreprenör verksam i föreningen Kontempel med rikstäckande utbildningsverksamheten Livsstegen.

Olle Carlsson har varit präst i över 40 år och även verksam inom behandlingsvärlden. Bland annat som chef, etisk rådgivare och behandlare på Alfastiftelsen, Provita och Ersta. Han har också gett ut många uppskattade böcker såsom  ”Kristendom för ateister”, ”Just idag” och ”Livsstegen”.

Han var även Fryshuset första präst och hösten 2019 lämnade han kyrkoherdetjänsten i Katarina församling på Södermalm i Stockholm – där han utvecklat de framgångsrika Allhelgonamässorna och Katarinamässorna, kulturella mötesplatser och ett stort socialt företag  – för att starta Kontempel i centrala Stockholm.

 

Ideella Föreningen Kontempel bedriver en stor digital verksamhet med bland annat rikstäckande programmet Livsstegen. Syftet med Kontempel är att skapa och inspirera till rum och mötesplatser runt om i Sverige för vår tids existentiella behov.

Olle Carlsson har även gedigen erfarenhet av att arbeta med personlig utveckling, kristerapi och sorgbearbetning enskilt och i stora grupper.

Olle Carlsson har lång erfarenhet av olika människoöden och vet hur man hanterar de svåraste samtalen.
Han är flexibel i sina föreläsningar och kan applicera sitt upplägg på såväl stora som små evenemang samt både offentliga sektorn och i näringslivet.
Olle applicerar religion på vardagen på ett sätt så det passar i vår samtid och kan motivera dig till att behålla hoppet även i de tuffaste stunderna.
bottom of page